În primele două săptămâni am depus bazele rutinei zilnice care ne va ajuta să ne întreținem, iar săptămâna trecută am format rutina săptămânală prin care am alocat câte o zi pentru diferitele task-uri care se repetă săptămânal. Sarcinile din rutina zilnică și rutina săptămânală rămân aceleași ca și până acum. În curând vom începe curățenia pe zone. Însă înainte va trebui să personalizăm puțin sistemul.

Adaugă task-uri la rutina zilnică!

Precum nici unul dintre noi nu avem viața la fel, nici task-urile din rutina zilnică nu ne pot fi aceleași. Astfel sarcina ta de azi va fi să-ți  extinzi rutina în funcție de ce alte sarcini de dimineață și seară (eventual de dupămasă) mai ai, care nu au fost incluse în rutina zilnică și săptămânală anterioară. De exemplu udarea florilor, hrănirea animalelor de companie, verificarea temelor, scoaterea cărnii din congelator pentru ziua următoare, pregătirea prânzului sau a cinei, încuierea de seară a porții de grădină sau orice altă sarcină ce necesită să fie făcută zilnic.

Bineînțeles nu înseamnă că trebuie să uzi zilnic toate florile. Poți împărți astfel: într-o zi într-o cameră, în cealaltă în următoarea, și așa mai departe. Astfel va fi task zilnic, dar în fiecare zi în altă parte. Iar la fiecare 2-3 zile îi va veni rândul fiecărei flori. Sau uzi deodată toate florile de două, trei ori pe săptămână. În acest caz atribuie în rutina săptămânală cele 2-3 zile corespunzătoare.

Deci, gândește-te puțin care ar fi acele sarcini pe care ar trebui să le faci regulat și completează cu ele jurnalul de control temporar! Rutinele zilnice nu le mai repet. Le ai tot acolo sau pe post-it-uri. Și task-urile din rutina săptămânală se repetă. Lunea sarcinile din ziua de luni, marțea cele de marți, etc. Dar dacă tot personalizăm rutinele, le poți varia și pe acelea, în funcție de cum crezi că ți s-ar potrivi mai bine. Numai fii atentă, dacă rearanjezi zilele sau sarcinile, nu-ți încărca prea tare nici una dintre zile ca să-ți rămână destul timp pentru fiecare task! 🙂

Share Button