Am gasit cel mai simplu mod de a face sapun lichid natural de casa :)…

Am cumparat recent la Lidl (in saptamana greaca) trei sapunuri cu ulei de masline, fiindca mi s-au parut foarte bio (am citit compozitia, si am si simtit parfumul pur si neconfundabil al uleiului natural de masline cand le-am luat in mana) si au fost si foarte ieftine, doar 2 lei bucata de 125 de grame.

Wow, ce bine! Sapun natural, bio si nu la 7-9 lei, ci la numai 2 lei. Bine, nu-s de casa, dar si atunci… Am si luat rapid 3 sapunuri: unul cu miere, unul cu parfum de aloe si unul natural. Am zis ca sunt foarte bio, foarte naturale. Nu contin altceva, decat ingredientele naturale, vreo 5-7 componente, nu o jumate de pagina de adaosuri, parabeni, sls-uri si alte chimicale.

De ce am făcut săpun lichid natural de casă? 😉

Mi s-a si parut rau ulterior, ca n-am luat mai multe, dar mi-am zis ca „Sunt suficiente, nu fii insatiabila!”. Insa acasa bucuria s-a transformat in si mai mare surpriza! Am inceput sa folosim pe cel cu miere, insa am constatat ca e ca o marmelada… A devenit lipicios si foarte greu de clatit de pe piele, s-a lipit de chiuveta, de vana, de prosoape…

Cand am observat prima data doua bucatele de sapun verde intarite pe prosop, m-am gandit, ca cineva si-a sters din greseala nasul in prosop si mucii s-au uscat pe el. Dar dupa mai multe cazuri repetate am avut revelatia: „Asta-i sapunul!…”, mai ales cand am vazut ca sapuniera aminteste de o paine cu dulciata verde…

Atunci am regretat deja ca am cumparat 3 sapunuri la fel, dar totusi am sperat ca celelalte doua nu vor fi chiar asa de lipicioase, fiindca alea nu sunt cu miere. Nu stiu, nu le-am desfacut inca. (Update: si acelea erau tot asa de lipicioase 🙂 )

Insa nu e stilul meu sa arunc orice, mai ales daca m-a si costat bani… Tare ma revolta cand vad ca cineva arunca o lotiune de plaja abia inceputa, doar pentru ca nu-i place parfumul, sau cand vad in cosul de gunoi de la servici o bagheta proaspata, pe jumatate mancata, care terminase astfel pentru ca nu era trendy sa se duca acasa intr-o punguta, etc.

Omule! Daca nu-ti place ceva, da-l altcuiva, cine are nevoie de el si nu are nici macar din ala!… Sau recicleaza-l!

Asta am facut si eu acum cu sapunul meu de ulei de masline. Am avut in casa doua flacoane goale de sapun lichid spuma, pe care nu le-am aruncat, pentru ca am zis ca vor mai fi bune pentru ceva. Cateodata am pus in ele sampon Johnson’s pentru copii (fiul meu il foloseste in loc de gel de dus). Dar au fost doua, una oricum era in plus: na, am prins sapunul moale, si l-am presat intre degete intr-una dintre ele, l-am dizolvat cu apa rece de la robinet, l-am agitat, si voilà: e gata cel mai rapid sapun lichid verde si foarte natural 🙂 .

Ar fi fost pacat sa-l arunc: hidrateaza si catifeleaza pielea foarte bine, si ce-am mai observat: de cand ma spal cu el, mi se coc cosurile mult mai rapid (am pielea cu tendinta acneica), pielea mi-e mai moale si mai elastica. Pana la urma imi pare rau ca n-am luat mai multe 🙂 …

Tot asa poti recicla, de exemplu, sapunul lichid noname al carui „parfum” nu-ti place: pune-l diluat in suportul de perie WC sau spala faianta cu el…

Dacă ţi-a plăcut ideea de a recicla si de a face săpun lichid natural, dar ai dori să economiseşti şi mai mult, înscrie-te la newsletter, şi-ţi trimit un e-book cadou în care vei afla şi mai multe metode de economisire de timp şi bani în gospodărie!

Ca munca de acasă să nu-ţi mai fie o povară!

Share Button