Dacă-i marți, e zi de planificare și organizare. Și cu tine s-a mai întâmplat să te gândești timp de 2 săptămâni în fiecare seară înainte de a adormi (sau toată noaptea în loc de somn 😉 ) ce anume ar trebui să împachetezi pentru vacanță, și să uiți totuși ceva important acasă? În aceste situații avem tendința să dăm mai mulți bani pentru un lucru pe care oricum îl avem deja. Plus pierdem și timp valoros făcând cumpărături în loc de drumețiile aventuroase sau de baia mult așteptată. Ca să n-o mai pățești, ți-am pregătit câte-o listă de împachetare: una pentru munte și una pentru mare.

Bineînțeles sunt lucruri care se găsesc pe ambele liste, mai ales că poți merge la munte și vara și iarna. Plus că poți face și baie și plajă și la munte și la mare. Deci nu trebuie să-ți faci bagajul cu toate aceste lucruri. Lista e doar să poți verifica dacă ai pus tot ce-ți trebuie, și să-ți aduci aminte de ceva ce poate nu e pe listă (deși m-am străduit să fie cât mai complexă), dar poate are tangență cu cele amintite. Poate n-am scris antidotul pentru înțepătura de albine (pentru cei alergici la asta), dar am scris medicamentele luate regulat, și poate-ți ajunge atât ca să-ți aduci aminte și de antidot. 😉

Fiul meu zice că le-am complicat prea mult, pentru că am inclus în listă și lucruri neimportante pentru majoritatea. De exemplu seria și lotul pentru electronicele mai valoroase în caz de furt, pierdere, declarație vamală sau licența de scufundări. Desigur, astea nu sunt importante pentru toată lumea! 🙂 Însă n-o să pot întocmi o listă care să fie și complexă și să includă numai ce te-nteresează pe tine personal.

Listă de împachetare pentru munte și pentru mare

Listele de împachetare sunt în format pdf, le poți și tipări ca să le ai la îndemână. E mult mai practic să fii offline când te pregătești undeva sau lucrezi la ceva. Te poți focusa mult mai ușor. Nu-ți distrag atenția tot felul de articole, reclame sau știri. 😉

Am încercat să fac niște liste obiective, dar scuzați-mă dacă am uitat totuși ceva! V-am lăsat loc liber și pe lista de împachetat pentru munte și pe cea pentru mare, astfel că puteți adăuga direct pe aceste foi dacă mai doriți ceva. Însă vă rog să scrieți și în comentarii: voi ce împachetați la munte și la mare?

Iar pentru cei care simt un nod în gât când vine vorba de călătorii (uneori și eu am simțit), le-am scris câte-un citat din psalmi, să nu se teme. 😉 (Psalmi 34, 20, Psalmi 121, 8)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         Listă de împachetat la munte – pdf printabil                             Listă de împachetat la mare – pdf printabil

Share Button