Data trecuta am scris despre capcanele care pot aparea cand vrei sa schimbi obiceiurile rele in obiceiuri bune si despre cum le poti ocoli sau sari ca sa ai succes in anul nou. Acum v-am adunat cateva obiceiuri deranjante si opusurile lor sa va stimulez gandirea.

  1. „Niciodata nu avem timp sa punem lucrurile la loc, daramite avem timp sa le cautam ore intregi.”

  2. „Nu avem 15 minute pe zi pentru sport, dar avem timp sa stam ore in sir in sala de asteptare la medicul de familie, medicul specialist si la recuperare si pentru a face drumul dus-intors.”

  3. „Nu avem o ora pe luna sa discutam in familie prioritatile financiare si sa luam decizii strategice cu privire la bani, dar mereu avem timp pentru discutii in care incercam sa gasim cine-i de vina ca nu avem bani.”

  4. „Nu avem 10 minute sa planificam meniul saptamanal, insa avem timp de pierdut la cumparaturi cu alergarea in sus si in jos in magazine si la piata, repetand mereu intrebarea: Ce sa fac azi de mancare?”

  5. „Nu avem timp sa pregatim acasa un pachetel de mancare pentru pranzul de la munca. Dar avem timp sa cautam pe net care ar fi cel mai potrivit supliment alimentar. Ba mai mult, sa cautam al doilea job, ca sa putem recupera banii cheltuiti pe mancare la fastfood.”

  6. „Nu avem cateva minute dimineata sa ne gandim si sa planificam sarcinile pe fiecare zi, avem insa timp seara sa ne plangem ca nici azi n-am rezolvat nimic.

  7. „Nu avem bani pentru a pune deoparte, avem insa sa platim dobanda dupa credit si imprumut.”

  8. „Nu avem timp sa ne ocupam mai mult de copii, avem insa sa discutam doua ore cu invatatoarea sau cu dirigintele, cand apar probleme si ne invit la scoala.”

  9. „Nu avem timp sa coasem capatul desfacut al fermoarului de la geanta cumparata recent, dar avem timp si bani sa cautam o geanta noua.”

10. „Nu avem timp sa notam cumparaturile intr-un jurnal de gospodarie pentru a verifica pe ce se duc cei mai multi bani, avem insa sa ne uitam la programele tv fara sens si la reclamele seducatoare.”

11. „Nu e timp sau nu sunt bani pentru o consultatie ginecologica preventiva, dar sunt pentru tratamente dificile si invazive cand se descopera un diagnostic sever.”

12. „Nu avem o ora si 100 de lei pentru o plomba dentara simpla, dar avem trei-patru ore si 800 de lei pentru un tratament endodontic la microscop.”

Sper ca nu v-am trezit remuscari. Scopul meu este mai degraba aceea de a va indemna sa va ganditi, sa calculati, sa planificati si sa va revizuiti obiceiurile.

Pana cand nu se rupe creanga…

Tu de care obiceiuri rele ai vrea să scapi cât mai repede? Scrie-le în comentarii!

Eu as vrea sa am mai mare succes la punctele 4, 6, 8 si 9.

Share Button