Azi introducem o singură rutină nouă, dar de două ori: și dimineața și seara. Aceasta este eliminarea Hot Spot-urilor, care de fapt înseamnă zonele critice din locuință. Zonele critice sunt acele locuri sau suprafețe în casă unde tot timpul ajunge un obiect care n-ar trebui să fie acolo. Iar acel obiect atrage și mai multe obiecte, până când aproape nici nu se mai vede suprafața respectivă.

Zonele critice

Hot Spot-urile sunt acele suprafețe (puncte fierbinți) care sunt neglijate și se răspândesc ca și focul de pădure. Când intri într-o cameră, punctul fierbinte este primul lucru pe care îl vezi. Îți atrage privirea. Dacă îl lași nesupravegheat, punctul fierbinte va crește și va prelua întreaga cameră, făcând casa să arate groaznic. Dacă ai în casă astfel de suprafețe cu grămezi care continuă să crească dacă sunt lăsate singure, încearcă să introduci această rutină de a elimina Hot Spot-urile! Restul familiei le văd pe acestea ca pe niște locuri pentru a pune lucrurile atunci când nu vor să le pună acolo unde aparțin.

Temporizatorul ne ajută să nu mai amânăm treburile, ci să ne apucăm de ele scăpând de perfecționism. Orice se poate suporta timp de 15 minute – vorba lui flylady. Acum nici măcar atâta nu trebuie suportat, ci doar câte 2 minute dimineața și 2 seara. Alege o zonă critică, indiferent care! Fie o poliță în apropierea ușii de intare unde aruncați de obicei pliantele sau scrisorile, fie un scaun / fotoliu / coș de rufe pe care se adună hainele purtate, fie masa din bucătărie sau biroul. Setează-ți temporizatorul pe 2 minute și aruncă gunoiul de pe suprafața respectivă, apoi pune la loc obiectele rătăcite!

Important: asta nu e cursă de cai. Nu trebuie să termini în 2 minute eliminarea Hot Spot-ului respectiv, ci doar să-l elimini timp de 2 minute. Folosirea temporizatorului te ajută să te concentrezi pentru o perioadă scurtă doar la ceea ce faci. Plus te învață că nu trebuie să faci totul deodată, ci doar să progresezi în pași mici. Faci cât poți în cele 2 minute.

Lucruri de făcut azi:

Dimineața

  • Îmbracă-te și aranjează-te (leagă-ți șireturile)!
  • Uită-te pe calendar!
  • Ia un caiet sau niște post-ituri și notează lucrurile ce ai de făcut până acum!
  • NOU: Elimină zonele critice (Hot Spot – urile) timp de 2 minute (nu în 2 minute)!

Seara

  • Lustruiește-ți chiuveta din bucătărie!
  • Uită-te pe calendar!
  • Du-te la culcare devreme!
  • NOU: Elimină zonele critice (Hot Spot – urile) timp de 2 minute (nu în 2 minute)!

Temă de casă distractivă: setează-ți temporizatorul pe 15 minute și vezi cât poți face în acest timp! Sau un alt joc: cronometrează cât îți ia să pornești mașina de spălat, să faci patul, să golești mașina de spălat vase sau să împăturești hainele uscate!

Share Button