Sertarele garderobei le-ați putut vedea și în articolul despre partea mea cu bara de haine, cel puțin din exterior. Acum v-arăt și interiorul lor înainte de eliminarea obiectelor inutile. Adevărul este că nici după debarasare n-au devenit goale, dar nici măcar nu s-a făcut foarte mult loc în ele. Doar am aranjat puțin hainele, să nu stea așa alandala.

Sertarele garderobei

Primul sertar

Le vedeți în ordinea în care sunt, de sus în jos. În primul sunt tricourile soțului meu (cu mânecă scurtă, mânecă lungă, cu guler și fără guler) și pantalonii scurți ai lui.

flylady, zona 4, sertarele garderobei

Al doilea sertar

În al doilea sunt lucrurile mele. Aici e mare harababură. În stânga tricourile cu mânecă scurtă și cu mânecă lungă (și cele de acasă și cele mai prezentabile) și maieurile. Apoi în mijloc și în dreapta sus: puloverele și jerseurile mai subțiri, helăncile și pantalonii lejeri de acasă. Iar în dreapta jos sutienii.

Dar tot aici au încăput și rămășițele foliei autoadezive lipită pe sticla ușii dormitorului și fața de masă de mușama înrolată. Trebuia să iau de două ori cât aveam nevoie. Era capătul rolei, și s-au temut că nu pot vinde ce rămâne. Știu că astea n-ar avea ce căuta în sertarele garderobei, dar numai acest dulap are lățimea suficientă să le pot depozita într-un loc în care nu se prăfuiesc.

flylady, dormitor, sertarele garderobei

Al treilea sertar

În ultimul sertar sunt amestecate lucrurile mele și ale lui. În acesta ținem hainele mai groase: jerseurile și training-urile, poncho-ul și cam atât. Ei, mai este și un tricou cu mâneca lungă pe care-l folosesc numai când spăl geamurile și este mai frig. Numai ca să fie laolaltă cu pantalonii de training căptușiți, cu care-l folosesc împreună. Deci practic în sertarele garderobei avem toate îmbrăcămintele ce nu agățăm pe umerașe. În afară de pijamale, șosete, ciorapi și chiloți.

flylady, dormitor, sertare

N-am aruncat prea multe lucruri din sertarele garderobei. Doar de câteva tricouri am scăpat amândoi. Plus eu și de un pulovăr. Fiicei mele îi plăcea unul vechi de cam 10 ani, pe care l-am purtat foarte rar. Cel verde din colțul din stânga sus. Iar jerseul de sub el, cel verde deschis cu fermoar, l-am moștenit eu de la ea.

O nouă dovadă că n-aș putea selecta după metoda konmari: am două tricouri negre, care nu-mi inspiră bucurie. Și nici nu m-ar avantaja deloc, mai ales în apropierea feței. Aparțin de tipul primăvară. Le țin doar pentru orice eventualitate, pentru înmormântare de exemplu. Nu vreau să fiu morbidă, dar asta e.

Voi de ce obiecte inutile ați scăpat? Cum faceți debarasarea: după metoda konmari sau după metoda flylady? Scrieți în comentarii!

Share Button