Încă tot în zona 4 debarasez, care la mine înseamnă dormitorul. După cele două noptiere mai am sertarele de sub pat și suportul pentru umerașe, și e gata zona 4. Apoi va urma a 5-a, și totodată ultima zonă.

Nu uitați că prima și ultima zonă pică întotdeauna pe fracții de săptămâni. Deci pe aceste două săptămâni incomplete alegeți-vă câte-o zonă mai mică. Nu măsurat neaparat în m², ci în suprafețe de curățat, în numărul mobilelor sau în funcție de gradul de murdărire. Eu pe bucătărie aș lăsa neaparat o săptămână întreagă. Dar dacă tu trăiești singură, încă n-ai copii, sau nu folosești intens bucătăria, poți împărți zonele și altfel. Asta depinde în întregime de tine. Fă așa cum ție ți-e mai ușor! Dar acum să rămânem la noptiere! Asta a fost doar o paranteză. Despre împărțirea zonelor a mai fost vorba în acest articol (găsești adunate toate articolele din seria debarasare flylady) și probabil voi mai și scrie despre asta.

Lângă patul matrimonial din dormitor avem două noptiere Malm de la Ikea, ca astea. M-am gândit mult să vă arăt sau nu conținutul sertarelor din noptiere. Am făcut și poze… Însă cred că nu sunteți curioase de chiloții și ciorapii mei și de alte mărunțișuri din noptiera mea și a soțului meu. Așa că v-arăt numa’ ce-am aruncat din ele.

flylady, dormitor, noptiere, obiecte inutile

Ce am aruncat din noptiere

Am scăpat deci de:

  • cei mai uzați chiloți (de acum, dacă iau chiloți noi, încerc să arunc cei mai uzați chiloți în același număr – așa precis nu se adună),
  • de un elastic de păr rupt – oare de ce l-am păstrat pân’ acum? (totodată am aruncat și cel de pe caloriferul din baie, cu care mi-am prins părul la duș, pentru că oricum nu mai ținea)
  • o pereche de butoni de plastic, primiți din oficiu la cămașă, pe care oricum nu-i foloseam niciodată – și pe ăștia oare de ce i-am păstrat?
  • burtiera primită după operație de la mami – am dat-o înapoi, oricum n-o mai purtam
  • trei perechi de șosete gleznă moștenite de la fiica mea – ea ar fi vrut să le arunce demult, pentru că erau lărgite și tot timpul alunecau (m-am gândit că purtate pe alți ciorapi mai dau un plus de căldură… însă acum l-i s-a împlinit sorocul)
  • câteva fițuici cu notițe

Din noptiera soțului meu, dacă țin bine minte, doar câteva șosete de frotir găurite rău am aruncat, care nu mai meritau a fi cusute (dar nici de aproape nu avea atâtea catrafuse ca și mine – deși butonii erau ai lui, numa’ în noptiera mea :))

Cel mai mult mi-ar plăcea dacă în noptiere am putea ține doar ce folosim în pat sau în apropierea lui. Chiloții i-aș pune într-un dulap de baie, însă deocamdată trebuie să mă mulțumesc cu varianta asta. Într-un singur cuvânt, uitați-vă și voi în jur, poate găsiți și voi o grămadă de obiecte inutile de aruncat.

Spor la debarasare!

Share Button