Să continuăm împreună debarasarea, ca apoi să putem face mai ușor curățenia flylady! Mai puține mărunțișuri, mai puține chestii de șters. Tot în zona 4 suntem. Am ajuns la partea cu bara de haine a soțului meu. Aș dori doar să vă arăt ce mărunțișuri se pot arunca dintr-o locuință. Câte catrafuse se pot aduna pe parcurs, dacă neglijăm debarasarea obiectelor inutile, și amânăm să decidem imediat despre fiecare obiect. Și de aceea îmi place metoda flylady, pentru că frământăm sistematic toată casa, nimic nu este lăsat afară. Nici acest articol nu vi fi unul de declutter dressing, ci unul de aruncat mărunțișuri, ca și cel recent. Unele lucruri de aruncat de aici se văd deja și pe imaginea din acela:

  • fire pentru tricotat
  • rămășițe de materiale care însă sunt prea mici ca să se mai poată folosi
  • bucățele de rejansă
  • și altele.

flylady, zona 4, mărunțișuri

flylady, zona 4, maruntisuri

Alte mărunțișuri

Iarăși nu dintre haine am aruncat (în afară de o pereche de blugi găuriți pe care oricum îi aruncam și fără acest program flylady – tocmai s-au rupt), ci de pe raftul de sus, unde am niște lucruri puse în sacoșe și cutii, care abia așteaptă să-mi fac timp să meșteresc. Am pasat și vesta tricotată păstrată atent, pe care am tricotat-o pentru păpușa mea. Pe aceasta am învățat să tricotez, dar niciodată n-a fost finalizată complet. Mai trebuia doar cusut, dar capul păpușii n-ar fi încăput prin decolteul vestei, iar pentru a putea coase capse, n-am tricotat rezervă. Acum deja știu că s-ar fi putut tricota sau croșeta și ulterior, dar atunci ca școlăriță… Trupa de teatrul de păpuși s-a bucurat de ea, ca și de alte mărunțișuri. Într-un cuvânt: am devenit (aproape) radicală cu acest program flylady.

Mai este un suport de sticle pentru frigider aici. Nu l-am folosit niciodată, dar încă nu m-am decis să-l arunc. Totuși e ceva mai valoros și mai masiv decât difuzorul pentru volum și duza îngustă de la uscătorul de păr din sertarele din living. M-am gândit că îl voi putea folosi eventual în mobila de bucătărie ca și poliță suplimentară / organizator, ca asta de la Ikea. Ar trebui doar ceva rigid și neted pe deasupra. Mă mai gândesc. Dintre haine (să scriu ceva și despre alea) ar fi vreo 5 cămăși pe care nu le prea folosește soțu’meu, dar fără el nu vreau să decid despre ele.

Voi cum stați cu debarasarea? Scrieți în comentarii!

Share Button