Vă strălucește chiuveta? Azi vom introduce o rutină nouă, care de flylady e numită: „Leagă-ți șireturile!„. Acest obicei te va ajuta să-ncepi ziua într-un stil mult mai organizat. Astfel te vei apuca de treabă mult mai ușor și vei fi gata de acțiune. Acest obicei e de mare folos dacă lucrezi de acasă sau ești acasă cu copiii. Sau când ești acasă în afara programului de lucru și ai vrea să te ocupi de treburile gospodărești. E un lucru evident celor care dimineața imediat ce se trezesc merg la lucru. Lor le va fi mai greu să practice asta și în weekend sau în zilele lor libere. Lor le dau această provocare, să introducă acest pas și în rutina de weekend. 🙂

Vă mărturisesc sincer, noi acasă nu purtăm pantofi, ci doar papuci. Și alea doar în bucătărie și la intrare. Când intrăm în camere, le luăm jos. Măcar nu purtăm peste tot fărâmiturile și praful. E drept că stăm la bloc. Dacă stai la casă această rutină îți poate fi foarte practică. Americanii sunt obișnuiți să poarte pantofii și în casă. Cu mare ușurință se așază inclusiv pe canapea sau în fotoliu cu ei, chiar dacă e vorba de pantofii de stradă. Însă noi nu suntem obișnuiți cu asta. Deși poate fi de folos în situații de urgență. De exemplu dacă se sparge o sticlă, ocolești și strângi mai ușor cioburile, fără a te răni.

Sarcinile de azi

Dimineața

  • NOU: Spală-te pe față și pe dinți, piaptănă-te, aplică o cremă hidratantă pe față!
  • NOU: Îmbracă-te, dă-te cu o cremă hidratantă pe picioare, ia-ți șosete și pantofi comozi de casă (leagă-ți șireturile), fixează-ți părul!

Seara

  • Lustruiește-ți chiuveta din bucătărie! (Doar pașii 5,8,9 din articolul anterior. Dacă aseară ai spălat-o profund, nu va mai fi nevoie decât de o curățenie de întreținere.)

Leagă-ți șireturile, dar nu doar la pantofi!

Această rutină nouă nu include doar legarea șireturilor ci și fixarea părului și aranjarea feței. Acest lucru este, de asemenea, evident celor care pleacă de acasă dimineața. Dar cine rămâne acasă? Îmbracă-te și aranjează-te chiar dacă ești acasă! Dacă stai toată ziua în pijama sau cămașă de noapte, te vei culca înapoi mult mai ușor în pat, și nu vei reuși să progresezi cu treburile gospodărești. Desigur e nevoie și de odihnă. Dar dacă vrei să termini mai repede cu treburile casnice, nu omite acest pas! Plus, dacă se ivește un musafir neașteptat, bate la ușă vecinul sau sună poștașul, i le poți deschide ușa fără a te pripi.

Dacă de obicei te machiezi, include asta în rutina de dimineața! Îți va fi mai simplu în cursul zilei, dacă ai făcut bazele dimineața. Cine lucrează de acasă, poate fi mult mai hotărâtă și mai încrezătoare (în discuția cu clienții la telefon de exemplu), dacă e aranjată și îmbrăcată, și poartă un machiaj minimalist (măcar un ruj sau un fard). Doar de la acest singur pas poți fi mult mai adunată și mai eficientă. Dacă ai părul lung, poți face curat și poți găti mult mai rapid și mai ușor, dacă-l legi. Nu-ți va atârna mereu în ochi.

Așa că, te îndemn să încerci acest obicei de a te aranja dimineața, chiar dacă omiți pantofii. Dar poți încerca și aia. Pantofii se pot descălța mai greu decât papucii, astfel vei putea rămâne mai activă dacă ești încălțată. Numai să fie comozi. Fii atentă să-ți susțină și gleznele și bolta piciorului! Dacă ții permanent la îndemână o cremă hidratantă pentru picioare (de ex. în noptieră lângă șosete și ciorapi), plus alegi niște pantofi care-ți inspiră bucurie, îți va porni ziua cu mai multă veselie și poți transforma acest obicei într-un răsfăț de o zi întreagă.

Share Button