Eliminarea obiectelor nici nu e așa ușoară uneori. Mai ales dacă selectezi lucrurile altcuiva, cum o fac și eu acum în camera fiicei mele. Ea e studentă într-un oraș îndepărtat. Așa că n-am de ales. Dacă vreau să scăpăm odată de obiectele inutile din casă, trebuie să-i fotografiez bucată cu bucată fiecare obiect, și să-i trimit pe mess. Să ne ușurăm treaba, nu mai vorbim în propoziții întregi, ci eu îi trimit doar poza, iar ea îmi pune un like, respectiv un dislike la imagini. Așa facem și când îi pregătesc pachețelul de supraviețuire (mâncarea :)). Îi enumăr lista de alimente, iar ea îmi pune câte-un semn.
Eliminarea obiectelor inutile din corpul suspendat
Acum am ajuns la corpul suspendat din camera ei cu acest decluttering. Partea de bibliotecă a rafturilor a mers foarte repede. Nu i-am aruncat cărțile (normal 🙂 ), doar de unele dubluri am scăpat. Din ce am avut mai multe exemplare, am mai dat la prieteni. Plus am mai găsit niște broșuri și reclame de care nu mai avem nevoie, și câteva fotografii rătăcite, pe care le-am pus deocamdată doar lângă albumuri. A, da! Și un catalog vechi Ikea. Na, pe astea până acum le-am colecționat cu pasiune. Dar când ocupă deja un raft întreg? E drept că numai la mine, în camera mare ocupă mai mult loc. La ea numai unul singur am găsit. Dar și din asta avem două exemplare!
Dar în dulăpiorul cu ușă!? Nah, acolo încă nici n-am terminat cu eliminarea obiectelor, vă spun sincer. E o junglă de hârtii: extemporale păstrate ca amintiri (!) – o grămadă, jurnale, foi memoriale de la diverse evenimente, etc. Tot aici am găsit un butoi de aracet împietroșat (și bureții cu care l-a folosit cândva pe vremuri), jucării mici (cu care cred că niciodată nu s-au jucat copiii mei), o cutie de metal de la aftershave STR8 plină de pietre „prețioase”, petale de trandafiri presate, două cărticele ilustrate pentru notițe – pentru copii mici (ai mei de mult timp le-au depășit), o figurină de ceară (poate e unul dintre magii care au venit la Isus cu cadouri – niciodată n-am folosit-o)… Să mai spun? Da, mai era și o cutie de bomboane goală. Pentru ce, oare? DIY? Imitație laptop? 🙂
Sunt și câteva casete vechi pentru casetofon (mai folosește cineva așa ceva?) – nu mă lasă să le arunc…
Cred că hârtiile din cele 3 mape totuși le vom sorta împreună. Mai rezist două săptămâni!
În următorul articol continuăm cu lăzile de depozitare și noptiera din camera mică.