Despre debarasarea dulapului de haine al fiului meu de fapt nici nu prea am ce scrie, pentru că acolo făceam sortare în continuu și până acum. Poate în acel dulap de haine făceam cel mai des în toată casa, din cauza schimbării dese ale seturilor de haine. Încă e în creștere continuă copilu’. Acum nu prea am avut ce să „arunc” deacolo. Doar de un rucsac pentru mămici Nivea am scăpat. Daaa! În dulapul de haine am ținut-o. 🙂 Pe raftul de jos. De aceea acolo, pentru că doar o dată pe an am folosit-o în vacanța mare, la drumețiile montane din Borsec. Dar era destul de jerpelită deja sărăcuța mea. Dar cu atât mai multe am avut de descotorosit din dulapul de jucării!

flylady, debarasare, living, dulapul cu haine

Idei pentru catrafusele din dulapul de jucării

Na, de aici am golit o grămadă de reviste adunate de la grădi și școală,plus cărți de colorat neterminate. Le-am pasat mai departe la copiii cunoștințelor. Vor fi bune de citit pentru ei. Conțin multe scrieri științifice. Fiul meu nu le mai citea. În era telefoanelor smart! Se uită numai pe net, dacă-l interesează ceva. Le-am dat la copii mai mici, care încă nu sunt robii telefoanelor mobile.

flylady, living, dulapul cu jucarii, inainte de debarasare

Mai sunt și alte jucării cu care nu prea se mai joacă. Poate din când în când scoate microscopul din dulapul de jucării și se mai uită la una alta prin el. Dar cu lego-urile! Cu alea foarte rar se mai joacă. Poate doar din nostalgie. Și și atunci mi le lasă pe birou sau pe jos, să le admirăm. Dar pe alea le păstrez pentru nepoți! Au fost scumpe. 🙂 Există și companie bazată pe acest lucru, fondată de o mămică, gen publi24 sau olx. Părinții se despart greu de jucăriile scumpe, dar dacă mai pot face un ban din ele, poate le pasează mai ușor. Însă așa țin minte, că le și pot schimba între ei. Pe o altă jucărie. 🙂

Iar legat de revistele din care îți plac doar unele pagini, scrieri sau imagini, am citit o idee foarte bună. Scoate doar pagina respectivă sau articolul respectiv din revistă, și arhivează-le în folii prinse într-un dosar cu șine sau biblioraft. Același lucru poți face și cu fițuicile cu desenele copiilor, pe care vrei să le păstrezi de amintire, sau cu rețetele de care nu te poți despărți nicicum. Astfel vor ocupa doar o zecime din spațiu, și măcar vei ști sigur ce anume ți-a plăcut în ele, și exact de ce le-ai păstrat. O altă variantă ar fi să le fotografiezi.

Iar despre jucăriile din dulapul de jucării: iarna aceasta am ratat campania de cutii de pantofi pentru copiii nevoiași… Dar nu numai de Crăciun se pot face donații! 🙂 Și va mai fi Crăciun și la anu’.

Așa că, să ne apucăm de lucru! Mai ales în dulapul de jucării… Spor la debarasarea flylady!

Share Button