Noua rutină ce vom introduce azi poate e mai dificilă decât cele legate de treburile gospodărești: Du-te la culcare devreme! Sistemul de curățenie flylady e mai mult decât un program de curățenie în casă. E un program pentru formarea rutinelor pentru un stil de viață organizat, în care tu ești în centru și nu treburile gospodărești. În altă ordine de idei nu tu ești pentru curățenie, ci curățenia este pentru tine.

Du-te la culcare devreme!

Părerea lui flylady este, și sunt perfect de acord cu ea, că dacă ești obosită, nivelul tău de răbdare este mult mai mic și n-ai spor nici în treburile casnice. În acest articol am dat câteva idei cum să reușești să adormi mai devreme (după ideile de cadou, du-te mai jos cu scroll-ul, după ceasuri). Tot acolo am făcut puțină reclamă la e-book-ul meu gratuit în care găsești niște idei pentru a termina mai ușor și mai rapid cu treburile casnice ca să te poți culca mai devreme.

Știi sfaturile generale legate de culcarea timpurie, nu?

  1. Cu două ore înainte să te culci stinge toate gadget-urile (să elimini lumina albastră, care împiedică producerea melatoninei)!
  2. Dacă erai obișnuită să te culci la o oră prea târzie, nu-ncerca să adormi cu vreo trei ore înainte! Adu mai în față ora culcării zilnic cu vreo 15-30 de minute!
  3. Dacă ești o bufniță de noapte, nu crede că nu poți schimba asta! Organismul tău va dori cu ce-l obișnuiești.

Sfat „flylady”:

  • folosește temporizatorul împotriva dependenței de net!

Seteaz-o pe 15 minute! Când sună, închide-ți calculatorul, oprește-ți telefonul, stinge televizorul oricât de interesant ți-ar părea articolul citit sau programul vizionat și crează o atmosferă relaxantă, care favorizează somnul! La acel moment nu mai începe discuții despre probleme cu nimeni! Mai ales nu cu soțul tău. Amână discret pe altădată când veți fi amândoi mai odihniți!

Lucruri de făcut azi:

Dimineața

  • Spală-te pe față și pe dinți, piaptănă-te, aplică o cremă hidratantă pe față!
  • Îmbracă-te, dă-te cu o cremă hidratantă pe picioare, ia-ți șosete și pantofi comozi de casă (leagă-ți șireturile), fixează-ți părul!
  • Uită-te pe calendar!

Seara

  • Lustruiește-ți chiuveta din bucătărie!
  • Uită-te pe calendar!
  • Nou: Du-te la culcare devreme!

Somn ușor!

P.S. Vei putea economisi și bani dacă te culci mai devreme. Diminața te vei putea scula mai ușor și vei putea face liniștit pachețelul de mâncare fără să mai cheltuiești bani la chioșcuri și fast-food-uri.

Share Button