De fapt, despre aceste decoratiuni de Craciun last minute, trebuia sa scriu exact de o saptamana. Acum suntem deja dupa Craciun, dar ideile acestea simple de decoratiuni poate vor fi totusi de folos pentru cei care asteapta musafiri de Revelion si doresc sa inveseleasca putin casa. Cine n-a avut timp suficient pentru asa ceva inainte de Craciun, nu-i tarziu sa le faca nici acum.

Ieri am umblat prin piata si am vazut ce pret au si cele mai simple decoratiuni de Craciun si n-au nimic extra. Dar nu trebuie sa renunti la ele nici daca vrei sa economisesti bani. Le poti face si tu in cateva minute, fara sa investesti prea multi bani in ele.

decoratiuni Craciun last minute coronita de Craciun din beteala cu fundita

Ieri am scris despre ornamentele de Craciun care nu-ti mai plac, ca le poti da la o familie mai nevoiasa, sa nu zic, mai saraca. Dar ce sa facem cu beteala uzata, din care lipsesc prea multe fire? Nu trebuie aruncata la gunoi nici aia, se poate recicla foarte simplu:

 1. Prinde beteala de ambele capete!
 2. Rasuceste una dintre ele,
 3. pana cand beteala se indoaie si
 4. incepe sa se urce o parte pe cealalta!
 5. Rasuceste-o pana cand obtii lungimea si grosimea dorita!
 6. Leaga-i cele doua capete cu o panglica sau o ata!
 7. Decoreaza-ti coronita dupa plac!

Poti folosi fundita de pe o cutie de ciocolata (si eu am folosit aia- cea aurie din imaginea de sus) sau se pot recicla si funditele de pe ambalajele de cadouri. Aceasta coronita de Craciun se poate folosi pe masa sau mobila, dar pe usa de intrare nu va sta perfect rotunda nici daca o fixezi in mai multe locuri. Daca vrei sa-si tina forma, poti proceda altfel:

 1. Cauta doua cartoane mari: cutii de jucarii, cutii de pantofi, cartoane din ambalajele de haine sau camasi, etc.!
 2. Deseneaza un semicerc de vreo 5 cm latime pe fiecare. Nu trebuie sa scoti compasul si liniarul, numai asa dupa ochi! Va fi buna si o oala mijlocie.
 3. Decupeaza-le!
 4. Lipeste-le la linia de mijloc cu banda adeziva sau lipici de hartie, capsator, etc.!
 5. Infasura cercul obtinut cu o beteala cam de 3 m lungime!
 6. Decoreaza-ti coronita cu ce-ti place!
 7. Fixeaz-o pe usa de intrare sau a camerei!

Distracție plăcută la realizarea acestor decorațiuni de Crăciun!

Share Button