A inceput scoala, copiii au primit carnetul de elev, dar coperte pentru carnetul de elev sunt foarte greu de gasit in marimea potrivita. Cel putin, cele din papetaria de unde ne cumparam noi rechizitele, nu se potrivesc: sunt foarte stramte, nu incape carnetul in ele.

Acum 4 ani, cand fiul meu a inceput scoala, am rezolvat rapid treaba: am taiat o idee din coperta de carton al carnetului. Insa acum, in clasa a V-a, nu mai e de acord nicicum sa o taiem.

M-am gandit, ca poate si voi va cofruntati cu aceleasi probleme, si sa va dau cateva idei cu care puteti rezolva treaba.

Fiica mea e foarte indemanatica si creativa cand vine vorba de DIY din diferite hartii.

Iată ce soluții a găsit ea acum câțiva ani:

Coperte handmade

  1. Cauta cateva caiete vechi cu coperta rezistenta! Pot fi colorate cu diferite imagini, dar si unicolor. Daca nu le mai ai, poti folosi in locul lor calendare vechi, fiindca sunt din hartie rezistenta, chiar mai rezistenta decat hartia de impachetat. Sunt bune si pentru coperte pentru manuale la care nu gasesti coperte de marimea potrivita (in cazul acesta foloseste partea alba de pe dos).
  2. Decupeaza-le la dimensiunea carnetului de elev + rezerva in care sa intre coperta (de doua ori 5-7 cm, poti „copia” de aici)!
  3. Lipeste marginile rezervei de marginea fetei cu un scoci transparent sau cu washi tape (banda decor)! Fiica mea le-a lipit cu bucatele taiate din coperta caietului date cu lipici.
  4. Daca ai folosit hartie de impachetat sau carton subtire monocrom, decoreaza-le cu desene, cu stampile din cartofi, cu citate inspirative sau personalizeaza-le cu diferite aplicatii 3D! Pasul acesta il poti pasa linistit copilului.

+1: Poti folosi hartii xerox imprimate cu citate din cartea preferata a copilului, insa astea nu vor fi atat de rezistente.

Ce bine e să fii din nou copil, așa-i?!

Tu nu ai timp de așa ceva? Citește e-book-ul cadou să afli cum poți să-ți faci! Dă click!

Share Button