Ieri dimineata am adormit, desi as fi vrut sa scriu episodul 3 la articolul „Mama perfecta sau mama tocmai buna?”. Pur si simplu am oprit alarma de la mobil (nu am ceas desteptator) si am dormit mai departe linistita ca un bebe. M-am trezit la 6:30 in loc de 6:00 fara ceva.
Dacă și tu ai mai pățit așa, sigur te vei bucura de următoarele idei de ceasuri deșteptătoare:
#1. Ceas care se rostogolește:
Un ceas desteptator care incepe sa traiasca viata independenta: se rostogoleste de pe noptiera și fuge pe sub pat. Poti fugi si tu dupa el chiar si in cealalta camera sau pe strada, ca in filmuletul de mai jos 😉 . Macar nu scapi de miscarea zilnica de 15 minute. Ar trebui numa’ legata o laveta de el, si ar si sterge pe jos in locul tau:
Un rendez-vous ideal la Paris, langa turnul Eiffel, dis-de-dimineata, ciufulit si in pijama. Nici nu este un cadou ieftin, pretul lui e cam 40$, si-l poti cumpara de exemplu de aici.
Dezavantajul e, ca se trezeste toata familia pana cand il opresti. Daca acest model ti s-a parut prea dur, atunci pentru tine s-a inventat urmatorul ceas:
#2. Ceas deștept:
Pe pagina Luceralabs gasesti un alt ceas desteptator foarte istet. Te trezeste din somn numai pe tine, nu si pe sotul tau, prin lumina blanda directionata doar spre tine. Trebuie doar sa-i dai in care parte a patului dormi, si te cauta dupa caldura corpului. Daca nu te trezesti, incepe sa-ti semnalizeze si cu sunete, dar incet si numai tie:
De aici se poate cumpara, costa 164,375$. In cazul nostru n-ar functiona, fiindca e suficient daca simtim ca celalalt se ridica din pat, si ne si trezim. Noaptea nu neaparat, dar dimineata da.
#3. Și mai multe ceasuri:
Daca vrei si mai multe idei de ceasuri desteptatoare gasesti 20 de modele (una mai creativa si mai amuzanta ca cealalta) in filmuletul acesta:
Bine, dar astea nu sunt pentru buzunarul meu. Eu ce mă fac?
Am adunat cateva idei si pentru tine, nu chiar idei de cadouri de Craciun, nici de ceasuri desteptatoare, ci mai degraba niste idei gratuite pentru a te putea scula dimineata mai usor:
- culca-te si trezeste-te in fiecare zi la aceeasi ora: organismul tau se va obisnui cu acest ritm, si te vei trezi inainte sa sune ceasul
- culca-te cat mai devreme inainte de miezul noptii: somnul de la orele respective e mai odihnitor (despre asta am mai scris si in articolul 7+1 idei pentru o vacanta vesnica)
- nu dormi cu castile in urechi
- alunga electronicele din dormitor (tv, PC, laptop, DVD player, mp3, mp4, etc.) si nici nu le mai folosi cu o jumate de ora inainte sa te culci, ca sa te poti deconecta
- daca faci sport (alergi, umbli la sala) nu te du seara inainte de culcare, fiindca iti va accelera circulatia si probabil vei adormi mai greu
- fa „sport” mai bine dimineata, imediat dupa trezire, macar cateva exercitii de incalzire sau de gimnastica medicala pentru coloana: accelerarea circulatiei te va ajuta sa nu adormi inapoi si sa privesti mai pozitiv ziua care te asteapta (poate nici de cafea nu vei mai avea nevoie => un plus de economie si sanatate)
- de multe ori deja si aia ajuta daca pui ceasul desteptator/mobilul la o distanta suficient de mare ca sa te ridici din pat s-o opresti (nu pe noptiera, nu sub/langa perna). Nu te culca inapoi, ci incepe miscarile ↑ …
- dormi suficient, macar 7-8 ore/zi
E-book cadou pentru treburile casnice
Nah, de la ultimul sfat tot timpul mi-au sarit capacele: toata lumea zice sa ma culc mai devreme și sa dorm suficient (8 ORE/PE ZI !!!). Asta-i afisat si in salile de asteptare din policlinici, asta am citit si in niste carti despre succes, gandire pozitiva si dezvoltare personala. Dar cum sa fac sa am timp suficient pentru a dormi, cand am doi copii, lucrez la o firma privata cu un program lung, si (incerc sa) duc o gospodarie fara menajera si fara alt ajutor extern??? Asta nimeni nu-mi mai zice!
Daca vrei sa afli la ce concluzii am ajuns, citeste-le de aici! E o carte gratuita in format electronic cu care-ti poti treburile casnice si poti reduce timpul petrecut cu ele. Aici te poti inscrie ca sa ti-o trimit.
Sa ai mai mult timp pentru a dormi si pentru alte lucruri mai importante (pentru sot, pentru copii si pentru tine insuti)…
Cu care idee începi?
One comment
Pingbacks