Azi introducem o rutină nouă: folosește-ți calendarul și dimineața și seara. Poate fi unul clasic pe hârtie sau calendar mare de familie, de perete sau de birou. Poate fi digital (pe telefon sau pe calculator) sau o agendă tip filofax respectiv Bullet Journal (BuJo). Dar poți combina mai multe variante în același timp. Ideea e să aibă spațiu suficient pentru a putea nota evenimentele importante. Calendarul doar așa are valoare dacă îl și folosești. Te poate salva de foarte multe bătăi de cap dacă te obișnuiești cu folosirea lui. Nu vor mai fi zile de naștere sau ședințe cu părinții uitate, carduri bancare, buletine sau pașapoarte expirate, nerennoite la timp, meciuri ratate ale copiilor, etc. Dacă vrei să devii o persoană organizată, obișnuiește-te să folosești calendarul!

Cum să folosești calendarul

Dacă încă nu ai, fă rost de unul!

  1. Imediat ce afli de un eveniment sau program (sărbătoare, ședință, termen de plată, întâlnire, consultație, examen, vacanță, evenimente școlare sau de sport, evenimente bisericești), notează-ți-le în el!
  2. Dacă nu poți purta cu tine calendarul, du cu tine un notes, notează-le în telefon sau pe un bilețel!
  3. În nici un caz nu le arunca la grămadă pe masă, pe birou sau pe blatul de bucătărie pentru că se vor uita! Îndată ce ajungi acasă copiază-le în calendarul de birou sau în cel de familie de pe perete! Mai ales dacă acea dată va fi peste mai multă vreme!
  4. Dacă nu le poți nota pe loc în calendar, prinde invitația, fițuica, scrisoarea sau notițele cu o agrafă de el sau bagă-le în buzunarul calendarului / agendei!
  5. Nu e suficient să le notezi, va trebui să-ți și verifici regulat calendarul. Uită-te peste el în fiecare dimineață și seară! Obișnuiți-vă să vă uitați peste el împreună cu toată familia în fiecare weekend! Întreabă membrii familiei ce evenimente sau programe au săptămâna viitoare, poate numai atunci își vor aminti să-ți zică! Așa evitați ca programele să vi se bată cap în cap.
  6. În calendarul de familie folosește culori diferite pentru fiecare membru al familiei! Astfel puteți vedea ușor pe cine, când și unde trebuie dus. Poți folosi coduri de culoare și pentru a diferenția programele: ședințe – roșu, antrenamente – verde…
  7. La început de an notează în calendar toate zilele de naștere, sărbătorile, vacanțele, zilele libere legale! Verificați-vă toate buletinele, cardurile, permisele, pașapoartele, termenele declarațiilor de impozit și cele de plată ale impozitelor (acum tocmai se apropie, doar spun), și programează-le cu măcar două săptămâni înainte, să aveți timp să le rezolvați!
  8. Dacă se programează ceva pe anul următor, notează-l la capătul calendarului! La sfărșitul anului copiază-l în următorul calendar!

Sarcinile de azi

Dimineața

  • Spală-te pe față și pe dinți, piaptănă-te, aplică o cremă hidratantă pe față!
  • Îmbracă-te, dă-te cu o cremă hidratantă pe picioare, ia-ți șosete și pantofi comozi de casă (leagă-ți șireturile), fixează-ți părul!
  • NOU: Uită-te pe calendar!

Seara

  • Lustruiește-ți chiuveta din bucătărie!
  • NOU: Uită-te pe calendar!

Dacă nu folosești calendarul, te poți baza doar pe memorie. Cu toții știm ce-nseamnă asta când ești o femeie sau o mamă ocupată. 🙂 Nu lăsa lucrurile la voia întâmplării!

Share Button