Din păcate n-am făcut poză separat pentru curățenia flylady pe biroul din living, așa că am utilizat una similară cu cea din articolul despre sertarele din living. Pentru că pe acea poză sunt și cele două cutii de cabluri și accesorii de gadget-uri, care erau puse pe polița biroului, în locul calculatorului. E un birou mai vechi, conceput în era calculatoarelor imense. Are și poliță glisantă pentru tastatură! În timp ce folosim doar laptopuri, și nici nu mai avem PC pe biroul din living.

De fapt aproape numai din aceste două cutii am avut de descotorosit. Deocamdată mă ocup doar de eliminarea obiectelor inutile din toată locuința. Apoi voi face o listă detaliată de curățenie pentru fiecare zonă. Vă voi ajuta și pe voi s-o personalizați în funcție de propriile necesități și de propria locuință. Mai întâi să-ncercăm să eliminăm cât mai multe obiecte inutile din casă, ca pe urmă să putem face curățenia pe zone cât mai ușor! Haosul și dezordinea nu se poate curăța.

Cum am observat și înainte, lucrurile tind să se adune în casă proporțional cu spațiul disponibil de depozitare. Așa s-a întâmplat și la aceste două cutii de cadou făcute din cutii de pantofi. Cabluri peste cabluri, formând aproape nodul gordian. Desigur, aproape niciodată nu folosim niciuna dintre ele. Dar se dau la fiecare gadget. Asta e. Le-am aranjat într-o singură cutie, după ce le-am selectat și am îndepărtat hârtia de împachetat cadou ruptă. Apoi le-am pus în ultimul sertar din living. Astfel am mai puțin praf de șters și biroul din living arată mai bine. Ce bine că mi s-a eliberat loc după ce am aruncat și de acolo lucrurile inutile! Am mai găsit și un triplu ștecher într-o cutie. Aveam și în sertarul de scule din bucătărie unul, așa că l-am dat fiicei mele la cămin.

Biroul din living este de fapt un hot spot

Am mai avut câteva notițe, fițuici și alte mărunțișuri de aruncat de pe biroul din living. Acesta este un hot spot destul de mare la noi (vorba lui flylady) care necesită o atenție constantă. Dar despre asta vom vorbi după ce terminăm eliminarea obiectelor inutile din fiecare zonă, și începem rutina zilnică și curățenia flylady propriu zisă. Dezordinea atrage și sărăcia, iar ordinea atrage binecuvântarea.

În următorul articol voi scrie despre coșul de jucării și plușurile din lada de depozitare de sub pat. Vă mai aștept să ne eliberăm împreună casele de obiectele inutile și să facem curățenie în pași mici, simpli, care se pot urmări și de către proaspetele mămici sau de femeile foarte ocupate.

Share Button