Ceau! Sunt din nou aici. Încurajându-mă pe tabelul excel pentru împărțirea banilor ce am pregătit săptămâna trecută, am făcut unul și pentru împărțirea timpului. Sper că-ți va fi de folos :)! M-am gândit că ne va ușura să calculăm dacă vom avea timp pentru toate lucrurile planificate pe o singură zi sau nu.

Dacă știm aproximativ cât timp avem la dipoziție într-o zi, și știm și care sarcină aproximativ cât timp ne ia, completăm datele în acest planner și ne calculează automat dacă vor încape toate lucrurile în aceeași zi sau nu. Nu mai trebuie să practici arta socotelilor aritmetice în minte. 🙂

Completezi căte ore sau minute ai la dispoziție (sus, în stânga). Aiurea, în ce ordine îți aduci aminte. Nu trebuie (deocamdată) să le prioritizezi. Mai jos, la sarcini, treci pe scurt ce ai de făcut. Nu scrii: cumpărături la piață. Ajunge să treci: piață. În dreapta sarcinilor treci aproximativ câte ore sau minute va dura munca sau evenimentul respectiv. Apoi te uiți sus în dreapta, și ta-da! Îți va arăta cu minus dacă vrei să faci prea multe într-o zi, și cu plus, dacă te încadrezi.

E important să treci ori ora, ori minutele. Acest planner nu convertează orele în minute, și nici invers. Dar calculează cu zecimale:  o oră jumate = 1,5. O oră și un sfert = 1,25. Și așa mai departe.

După ce ai terminat ce-ai avut de făcut, scrie cât a durat. Data viitoare vei putea estima mult mai sigur de cât timp ai nevoie pentru a face ceva. Pentru asta poți folosi timer-ul de la smartphone sau cel din bucătărie.

Tabelul îți arată și cât timp ai pierdut, dacă ceva n-a mers așa cum ai planificat, și cât ai câștigat, dacă ai fost mai harnică decât ai crezut. Îți propun să supraestimezi mai bine întotdeauna timpul necesar.

Alte plannere de zi online

Din nou am găsit între șabloanele gata făcute de Microsoft Office un planner ce te poate interesa legat de managementul timpului. Se poate edita direct în browser dacă ai un cont Microsoft. Dar îl și poți descărca și edita direct pe calculator. E conceput pentru orarul școlar, dar poate fi de folos și în organizarea treburilor casnice. Conține toate zilele săptămânii. Însă la acest tabel trebuie să știi nu numai intervalul de timp al sarcinii, ci și timpul de pornire, adică ora exactă la care vei face treaba respectivă.

Spor la treabă!

Dacă aveți idei mai bune pentru planificarea treburilor pe o zi, nu ezitați să mi le scrieți în comentarii!

 

Share Button