In sfarsit a sosit primavara si cu ea vremea frumoasa. Razele solare ne inunda casele si firicelele de praf din casa si murdaria de pe geamuri dintr-odata ni se par mai stridente. Deschidem larg geamurile si nu ne mai grabim sa le inchidem. Respiram profund din aerul parfumat al florilor de afara. Acum ne dam seama cate „greutati” am acumulat in locuinta in cursul iernii: lucruri inutile, praf si mizerie. Am vrea sa scapam de ele ca sa putem zbura eliberate ca o pasare. Plus se apropie pastele si impreuna cu ele pregatirile de paste: curatenia generala de primavara. Simtim nevoia de a ne „detoxifia” si mediul inconjurator, nu numai organismul. Mai avem o luna pana sarbatorile de pasti. Numaratoarea inversa a inceput deja :). De ce ai lasa pe ultimele zile aceste pregatiri de paste?

M-am gandit sa fac un „plan strategic” pentru aceste pregatiri de paste cum am facut si pentru pregatirile de Craciun in seria de articole Craciun fara stres. Cu termene limita si cu sarcini bine definite. Poate astfel vom reusi mai usor sa fim gata cu toate treburile gospodaresti in timp util, fara graba, fara stres, si nu vom amana totul pe ultima saptamana sau pe ultimele zile inainte de pasti.

Pregătiri de paște. Program de reînnoire totală:

Prima saptamana: 28 martie – 03 aprilie 2016 Scapă de gunoi!

A doua saptamana: 04 aprilie – 10 aprilie 2016 Selectează!

A treia saptamana: 11 aprilie – 17 aprilie 2016 Fă ordine!

A patra saptamana: 18 aprilie –  24 aprilie 2016 Curățenie generală de primăvară

A cincea saptamana: 25 aprilie – 01 mai 2016 Pregătiri de Paște, decorațiuni

E important sa nu te grabesti inainte: e suficient daca faci in fiecare saptamana numai treburile planificate pe acea saptamana. Lucrurile urmatoare le vei face in urmatoarea saptamana. E suficient daca esti o mama tocmai buna, nu trebuie sa fii mama perfecta.

Dacă ai chef, urmărește cu noi programul „Pregătiri de paște” și bucură-te de reînnoirea de primăvară!

Share Button