Până când deprinzi obiceiurile noi îți poate fi de mare folos să afișezi niște post-it-uri cu noile rutine în locurile cele mai frecventate din casă ca să ți le aduci aminte mai ușor. Flylady punea câte-un post-it pe oglinda din baie și deasupra chiuvetei din bucătărie (care bineînțeles și azi strălucește :)). Încearcă și vezi dacă ți se potrivește metoda! Dacă nu vrei să-ți „decorezi” casa cu post-it-uri împrăștiate pretutindeni, poți folosi din start un caiet simplu, un caiet mecanic cu foi A4 sau A5 sau un calendar cu inele (filofax) în care faci o categorie pentru asta.

Post-it sau jurnal control?

Acesta încă nu va fi jurnalul control definitiv. Acela va urma să-l facem în a 23-a zi din acest program de curățenie în casă, după ce vom extinde și personaliza rutinele. Până atunci e perfect potrivit și o foaie simplă, un post-it, sau un caiet simplu, fără prea multe decorațiuni. Nu complica prea tare! Important e să vezi dintr-o privire ce ai de făcut, care-i următorul pas. Nu trebuie să fie perfect nici jurnalul de control, cum nu trebuie să fii maximalistă nici în treburile casnice.

Asta va fi o sarcină mult mai ușoară decăt cea de ieri. Ia doar hârtia aleasă (un post-it sau un caiet) și copiază pe ea lista to do de jos! Lista o vom completa în fiecare zi cu noile rutine, iar într-o zi va sosi timpul să le și personalizăm. Vei avea timp să-ți faci jurnalul de control definitiv după aceea (și să-l și decorezi dacă vrei). Îl faci o singură dată, iar apoi îl vei putea folosi chiar și ani de zile.

Lucruri de făcut azi:

Dimineața

  • Spală-te pe față și pe dinți, piaptănă-te, aplică o cremă hidratantă pe față!
  • Îmbracă-te, dă-te cu o cremă hidratantă pe picioare, ia-ți șosete și pantofi comozi de casă (leagă-ți șireturile), fixează-ți părul!
  • Uită-te pe calendar!
  • NOU: Ia un caiet sau niște post-ituri și notează lucrurile ce ai de făcut până acum!

Seara

  • Lustruiește-ți chiuveta din bucătărie!
  • Uită-te pe calendar!
  • Du-te la culcare devreme!
Share Button