Din nou aici … si din nou despre bani … Acum despre loteria bonurilor fiscale si despre la ce ne mai folosesc aceste bonuri.

Loteria bonurilor fiscale

E rusine sau nu-i rusine, pe blogul Iuliei Stancu am auzit (adica am citit) prima data despre loteria bonurilor fiscale, pe economisim.info, desi afisele cu obligatia de a da si a cere bonurile fiscale sunt imprastiate peste tot. „Impodobesc” chiar si mesele din cafenele, atarna pe langa fiecare casa de marcat, se gasesc in orice magazin, si totusi: n-am apucat sa citesc mesajul de pe ele, decat primele randuri. Totdeauna atuncia mi-a venit randul sa platesc, cand urmase paragraful despre pastrarea bonurilor fiscale pentru a putea participa la loteriabonurilor fiscale (iar la televizor nu prea am timp sa ma uit).

La fel ca si Iulia, si eu am strans bonurile deja inainte de loteria bonurilor fiscale, pentru ca am invatat ca:

  1. daca vrei sa fii bogat, cheltuieste mai putin, decat castigi
  2. doar asa stii exact cat si pe ce cheltuiesti, daca-ti notezi undeva sumele si le aduni (pe hartie sau pe un suport electronic- PC sau smartphone)
  3. doar asa iti vei aduce exact aminte seara sau peste doua-trei zile cat ai cheltuit si pe ce, daca ceri si pastrezi bonurile.

Pastrarea bonurilor fiscale pe langa ca ajuta la reprezintarea cashflow-ului („curgerea banilor”) are si mai multe avantaje:

  • poti vedea si ulterior (fara sa memorizezi) unde-i mai ieftin un anumit produs (desi asta se poate rezolva si cu o fotografie cu telefonul mobil de pe bonul fiscal)
  • poti calcula mai usor consumul dintr-un anumit produs intr-o anumita perioada (vezi cat te tine un sampon, un detergent, un pachet de hartie igienica, etc., fiindca pe bon apare data in care le-ai cumparat si poti deduce aprox. cand le-ai inceput)
  • stiind acestea, poti sa-ti planifici mai usor bugetul familial si lista de cumparaturi.

Deci, nu fii suparata daca bonul tau nu-i castigator la extragerea din 17.05.2015, poti castiga mai mult daca nu le pastrezi doar pentru loteria bonurilor fiscale, ci le folosesti pentru scopurile de sus.

Dacă vrei și mai multe idei pentru organizarea gospodăriei, dă click aici, înscrie-te  la newsletter acum, și vei primi cadou un e-book gratuit!

Ca să devii și tu o mamă în vacanță :)… 

Share Button