De coșul de jucării ar trebui să scap așa cum e. Copiii sunt mari deja, nu se mai joacă cu ele. Eventual doar cu ping-pong-ul. Și mai folosim uneori și lanterna mecanică când citim contoarele de apă de sub chiuveta din bucătărie. De ce le-am ținut totuși? Aș dori s-o întreb pe fiica mea, dacă vrea să păstreze ceva dintre ele pentru copiii ei. Însă ea vine acasă foarte rar, și mă bucur că am putut selecta măcar hârtiile din camera ei. Normal că nu vrea să-și petreacă cele 3-4 zile libere, cât e acasă, cu programul flylady.

De ce aș dori să păstrăm o parte din jucăriile din coșul de jucării?

Poate că ea n-ar dori să le păstrăm… Însă eu mă tem că peste câțiva ani nu vom mai găsi jucării normale, ci numai niște monștri. Plus, țin minte, ce tare ne-am bucurat, când diriginta noastră ne-a dus în excursie la casa ei părintească, și ne-am putut juca cu jucăriile din copilăria ei, printre care și cu un titirez metalic, ceva de genu‘. L-am considerat o descoperire antică, o raritate, și ne-am distrat foarte bine cu el. 🙂

Așa că n-aș arunca sau pasa mai departe nimic din coșul de jucării, până când nu vine acasă fiica mea să le selectăm împreună. În mare le-am sortat deja, de aceea se vede și pe poză o pungă mare prin coș. În aceea am pregătit deja ce am considerat împreună cu fiul meu că poate pleca din casă.

Care-i situația cu plușurile?

La fel vom face și cu plușurile din lada de depozitare de sub canapea. Aș fi vrut să le selectăm înainte de Crăciun, dar n-am reușit. M-am gândit că le voi vinde în piață, sau le voi dona la copiii nevoiași, sau voi da câteva dintre ele la o cunoștință care are un grup de teatru de păpuși și confecționează singură păpușile. Uneori are nevoie și de animale de pluș gata confecționate, pe care le reconfecționează ca să le poată folosi în spectacol. Sau ar mai fi o variantă! Să le dau la o altă cunoștință care are un magazin second hand.

Rămâne să decidem după ce vine acasă fiica mea, și le selectăm împreună. Îmi pare rău că n-am rezolvat aproape nimic în segmentul acestei zone flylady, dar sper că v-am putut inspira totuși. Încerc să vă informez ulterior ce am făcut cu ele. Și cu jucăriile din coșul de jucării, și cu cele din grădina zoologică de plușuri. 🙂

Share Button