Am ajuns în a doua zonă flylady, cea de hol și bucătărie. Mai exact la comoda cu patru sertare din hol. Deocamdată doar debarasez, pe urmă voi face o listă to do cu detaliile de făcut curățenie. Sper că voi putea împărți sarcinile pe zone în pași mici (15 min/zi), ca apoi niciodată să nu mai trebuiască să fac curățenie mare tip maraton, ci doar să mențin curățenia.

În această comodă cu patru sertare din hol ținem majoritatea încălțămintelor. Cele care sunt purtate mai rar sunt în garderoba din dormitor. Sub sertare are o poliță glisantă pentru pantofi ca acesta.

Debarasare în comoda cu patru sertare

Aș dori să mut cizmele în dormitor în lăzile de depozitare de sub pat, pentru că aici în comoda cu patru sertare ocupă prea mult loc util de la pantofii purtați zi de zi. Exact acum nu e actual, dar după ce trece iarna, le voi muta. Chiar și până atunci am aruncat niște cartoane și hârtii din ele, care au fost menite să le ajute la păstrarea formei. Dar deja nici alea n-au mai avut formă, așa că au mers în gunoiul selectiv.

În sertarul de sus țin fularele, căciulile și mănușile, aranjate în cutii de pantofi, pe care le folosesc ca despărțitoare de sertar. Tot aici, într-o altă cutie de pantofi sunt cremele de pantofi, cheia de la uscătorie (da, noi avem și așa ceva în bloc), șireturile de rezervă și cheia de rezervă a locuinței. Mai sunt și niște perii de pantofi, un încălțător și câteva șnururi de la pungi cadou rupte. Pe astea din urmă nu le arunc. A fost deja când erau de folos. Am grijă doar să nu le adun în exces.

Tot aici am și așa numitul launch pad flylady (stația de lansare). Adică aici pregătesc lucrurile pe care în următoarea zi trebuie să le duc cu mine. Asta mă scutește de multă pripire. Din motive practice aici pe comoda cu patru sertare țin și cele două genți ale mele.

Așa că de aici nu a fost prea mult de aruncat. Am dat mai departe câteva pantofi uzate, dar cu asta nu am de ce să mă laud. Am aruncat trei creme de pantofi expirate (care oricum erau aproape goale) și un burete de pantofi uzat.

Share Button