calendar ciclu printabil .pdf

Știu că în era digitală tot mai multe femei folosesc aplicațiile de pe mobile pentru a-și nota ciclul în calendarul menstrual. Eu totuși m-am gândit să editez acest calendar menstrual printabil, pentru că mi se pare mult mai transparent decât un calendar menstrual online.

E adevărat că eu n-am folosit niciodată aplicații pentru a-mi nota ciclul menstrual, doar calendare din diferite agende (când eram adolescentă) și un calendar menstrual tipărit pe un cartonaș primit de la ginecolog (asta acum vreo 8 ani). Însă am întrebat-o pe fiica mea (ea folosește de mult aplicația calendar menstrual android). Și ea mi-a confirmat că pe lângă multele avantaje pe care le oferă o astfel de aplicație, are și o deficiență. Nu se poate vedea pe aceeași pagină tot anul de exemplu. Adică nu ai o privire în ansamblu despre evoluția ciclului tău menstrual.

Ce avantaje are un calendar menstrual printabil față de cel digital?

  • vezi dintr-o privire dacă-ți vine regulat ciclul sau nu
  • nu trebuie să ai conexiune de net să-ți notezi data menstruației
  • e mult mai discret (nu știe nici Google când ești pe ciclu)
  • nici telefonul nu trebuie încărcat să ți-o notezi
  • la ginecolog nu trebuie să cauți în telefon ce a fost acum jumate de an

Cum să folosești acest calendar menstrual?

Îl poți printa în format A4 sau A5, apoi îl poți găuri cu perforatorul și prinde într-un caiet mecanic sau calendar tip filofax să nu-l pierzi cumva prin casă sau la muncă.

În acest calendar menstrual poți nota și intensitatea sângerării. Dacă ai doar scurgeri maronii, pui un semn în prima rubrică. Dacă curge sânge roșu, pui semn în prima și a doua rubrică de jos. Dacă sângerezi mai puternic, bifezi toate cele trei căsuțe. Astfel se va forma frumos un grafic cu ciclul tău menstrual.

Am făcut o rubrică în care poți nota și contactul sexual. Dacă ai o sângerare sau scurgeri maronii după contact, asta poate fi o informație importantă la ginecolog. Așa vezi într-o clipă dacă scurgerile maronii au legătură sau nu cu contactul sexual. Nu va trebui să ții minte luni de zile, pentru că nici nu se poate reține.

Am scris și niște citate inspiraționale din Biblie pe acest calendar menstrual. Acestea sunt promisiunile Domnului legate de copii și de naștere, pentru acele femei care le păzesc Cuvântul.

Plus un miracol de vindecare făcut de Isus, tot legat de probleme femeiești. Femeia care a suferit de 12 ani de sângerări neregulate și anormale, și nu a putut fi vindecată de medici, s-a vindecat îndată ce s-a atins cu credință de hainele lui Isus.

Folosește-l cu sănătate!

TIP: poți trece în calendarul menstrual și simptomele premenstruale (SPM), durerile, crampele, eventualele stări de rău. Chiar și temperatura de trezire (dacă folosești metoda calendarului) sau zilele în care ai luat medicamente sau contraceptive. Folosește prescurtări să-ncapă și în formatulA5.

Înainte de ciclu:

SPM = sindrom premenstrual ( poți și detalia:  DS = dureri de sân; A = amețeli; D = diaree; G = grețuri; DA = dureri abdominale)

Pe ciclu:

DA = dureri abdominale

DC = dureri de cap

C = crampe

M = metroragii (sângerări abundente, dureroase cu cheaguri de sânge)

Între două menstruații:

SM = scurgeri maronii

P = pilule contraceptive

Share Button