Să fiu sinceră, de pe bara de haine n-am aruncat nimic. Așa că, dacă te aștepți la un articol despre debarasarea garderobei (gen declutter dressing), te vei dezamăgi. Am scăpat de câteva haine, dar alea erau în sertare și în noptieră. Însă de pe bara de haine acum n-am aruncat nimic. Nici măcar acele cămăși care nu-mi inspiră bucurie, cum ne-ndeamnă konmari. La următoarele cumpărături însă voi avea grijă să-mi cumpăr doar ce-mi place 100%. Dar și pân-atunci trebuie să mă-nbrac cu ceva.

Partea mea cu bara de haine

Am aruncat însă cu atât mai multe mărunțișuri, pentru că aici țin deocamdată mașina de cusut, iar pe deasupra ei accesoriile pentru cusut în trei-patru cutii mici: elastice, șnururi, ațe, fermoare, nasturi, ace, catarame, panglici, capse, etc. Erau între ele și lucruri care staționau acolo de 20 de ani… Spunând că le voi folosi cândva, vor mai fi bune pentru ceva. Dar acel cândva n-a vrut să vină niciodată.

flylady, bara de haine, cutia de accesorii pentru cusut

flylady, bara de haine, panglici, snururi

flylady, bara de haine, elastice, snururi, accesorii

flylady, bara de haine, accesorii

M-am uitat mai bine printre ele, și am aruncat sau am pasat ceea ce sigur nu voi mai folosi, pentru că ori nu-mi plăcea culoarea, ori nu-mi plăcea stilul, ori era prea mărunt ori prea jerpelit. Dar poate că dacă m-aș întoarce din nou, aș mai găsi din nou de aruncat de peste tot. Altfel ne vom și întoarce… Aceasta este esența metodei flylady! Mereu câte puțin, doar 15 min pe zi, și odată ajungi roată. Apoi începi din nou.

Polița superioară

Materialele pentru cusut

Pe raftul de sus țin rămășițele de materiale primite de la frate’ meu și de la soacra mea. Amândoi au lucrat/lucrează la croitorie, și deseori primeau capătul de material rămas care nu se mai putea da pe bandă (firma totdeauna comanda mai mult material, să rămână și de rezervă). Astea așteaptă de vreo 15-18 ani să le cos, dar eu nu renunț la speranța că odată tot le vei coase. De obicei tot pe acest raft sunt și bobinele mari de ață, într-o cutie mare, în care a fost prăjitorul de pâine. La fel și tiparele copiate din Burda. De aceea nu se vede cutia pe raft, pentru că tocmai era luată jos. Mi-a fost greu s-o pun înapoi, pentru că am fost operată, și n-am avut voie să ridic. Am depins de ajutorul soțului meu și al fiului meu.

flylady, bara de haine, raftul

Mai este și o orteză gleznă pe care aș vrea s-o vând pe olx. Dar până acum n-am reușit, fiindcă tot timpul m-au contactat bărbați cu piciorul de mărimea 42, iar orteza e bună până la mărimea 36 (deși am menționat în anunț). Odată am auzit un sfat de depozitare de la o altă bloggeriță / vloggeriță care a zis, să-ți dai un termen limită pentru a vinde ceva inutil din casă. Iar dacă nu reușești să-l vinzi până atunci, dă-l mai departe. Nu știu, cui i-aș putea da o orteză de gleznă de metal. Dar totodată a fost scumpă, n-aș vrea s-o arunc.

flylady, raftul superio, materiale pentru cusut

Tiparele Burda

Cu tiparele Burda copiate de mine aceea era problema, că la început n-am notat pe ele din ce revistă sunt, care model anume și în ce mărime. Așa că acum, decât să le caut, mai bine le copiez din nou, dacă voi mai avea nevoie de ele. La început le-am legat cu gume. S-au și învechit deja (alea se văd pe colțul canapelei). Mai târziu le-am legat cu o bucățică de material din care am confecționat modelul. Astfel mi-am dat seama dintr-o privire al cărui model e tiparul și în ce mărime (am cusut doar pentru noi). Am aruncat deci tiparele de care sigur nu voi mai avea nevoie, iar pe care le-am păstrat le-am legat cu gumă nouă. Le-am aranjat frumos în cutie (în sfârșit au încăput toate), și le-am pus înapoi pe raftul șters.

flylady, polita superioara, tipare burda, ate

flylady, tipare burda, ate

Bobinele mari de ață

Același lucru ca și  cu mărunțișurile: am scăpat de culorile, despre care știu sigur că nu voi coase cu ele. Nici nu știu de ce le-am păstrat atâția ani.

Polița glisantă pentru pantofi

De aici n-am avut ce arunca. Însă pentru casca de schi ar trebui găsi un alt loc. Poate după ce termin cu debarasarea în toată locuința, îi voi găsi unul mai potrivit.

flylady, bara de haine, polita glisanta pantofi

Pompa de bicicletă încă n-o pot scoate din garderobă, pentru că nu încape nicăieri altundeva, decât pe partea mea cu bara de haine. Pe podea nu vreau s-o țin, că atunci am avea mai multe chestii de ocolit, și ar îngreuna aspiratul și mopuitul. În plus ar mai și arăta rău. Debarale nu avem, că le-am desființat. Într-una avem mașina de spălat, iar în cealaltă am băgat comoda cu patru sertare. Dar sper că va veni timpul când va fi renovată camera mică, și atunci o mut acolo, mai aproape de locul unde o și folosim. Sau o duc în uscătorie cu bicicletă cu tot. Dar mai întâi și acolo trebuie să fac o debarasare.

Acum atât despre partea mea cu bara de haine. În articolul următor voi scrie despre partea lui cu bara de haine. Voi cum stați? Puteți posta pe pagina facebook!

Share Button